Tijd om te leren?

Nu in het Corona-tijdperk is er meer tijd om aan andere dingen te besteden. Misschien voor u als ondernemer, anders wellicht voor de medewerkers die (gedeeltelijk) thuiswerken. Ook wij merken de gevolgen van de crisis. Onze adviseurs werken thuis op afstand voor onze klanten of toch nog bij de klant op het bedrijf als dat noodzakelijk is. Maar een aantal uren per week niet. Er is te weinig werk. In deze tijd werken ze aan het ontwikkelen van nieuwe producten of zijn ze aan het leren. Want kennis is al heel lang belangrijk. Het verwerven van kennis (en vaardigheden) is noodzakelijk om te kunnen blijven functioneren in een beroep en bedrijf of om nieuwe dingen te ontwikkelen. Maar ook voor de toekomst van een bedrijf is het vernieuwen van kennis onontbeerlijk.

Wilt u de beschikbare tijd nuttig besteden?

Wij onderzoeken periodiek onze en aanpalende sectoren. Met de VU zijn we recent weer twee nieuwe onderzoeken gestart. Hierover hoort u binnenkort meer. Vorig jaar hebben we diverse onderzoeken afgerond.  Ook een ander onderzoek met de VU. Op de Dienstencentrum website op de pagina met links naar onderzoeksrapporten en presentaties over toekomstige ontwikkelingen vindt u het overzicht: https://www.dienstencentrum.com/strategisch-onderzoek-sector.html.

Ook zijn wij (in dit geval via Stivako) bezig met een Europees onderzoek/ontwikkelingsproject over het verspreiden van kennis in de Creatieve sector en met name de grafimedia daarbinnen. Van dit zogenaamde EKFI-project is Stivako de projectleider. Het doel van dit EKFI-project is om een internet Exchange-platform te ontwikkelen, om het uitwisselen van innovatief leer- en/of onderzoeksmateriaal te vergemakkelijken, om de competentie (gebruikers) behoeften in kaart te brengen en deze te matchen met bestaande leer-/onderzoek module(s) op het web gebaseerde platform. Het Exchange-platform kan worden toegepast door doelgroepen zoals: instellingen voor beroepsonderwijs en -opleiding, MKB-bedrijven, sectororganisaties, anderen in de culturele en creatieve industrie (CCI). Dus ook voor ondernemers en bedrijven wellicht interessant om in de gaten te houden. Soms heb je kennis nodig om mensen intern op te leiden of onderzoeksresultaten om te gebruiken voor het ontwikkelen van een markt of het schrijven van een toekomstplan. Wellicht kan dit platform u in de nabije toekomst helpen om aan de kennis te komen die u nodig hebt om uzelf of het bedrijf verder te helpen ontwikkelen. Meer informatie over het EKFI-project vindt u op: www.ekfi-project.com.

Genoeg materiaal om eens te bekijken. En het levert u misschien kennis op voor na het Corona-tijdperk.

 

 
   « Meer Nieuws...