Het Dienstencentrum als begeleidende partij bij ISO 9001-2008             

In 2013 hebben wij binnen het Mailingcentrum van ING in Leeuwarden het besluit genomen om onze processen structureel en continue te willen verbeteren.
Er is toen uitvoering gekeken naar welk systeem ons hierbij zou kunnen helpen en wie ons hierin zou kunnen ondersteunen en begeleiden.
De keuze viel al snel op het ISO 9001 kwaliteitszorgsysteem omdat dit naar internationale standaarden wordt gehanteerd en het goed paste in de bedrijfsfilosofie van het Mailingcentrum.
We hebben voor de ondersteuning en begeleiding van het traject gekozen voor het Dienstencentrum en voor de certificering door het SCGM.
De ruime ervaring in de grafimedia en het vertrouwen wat het bedrijf uitstraalde gaf bij de eerste kennismaking de doorslag om met het Dienstencentrum verder te gaan.
Wij zijn daar in op geen enkele wijze teleurgesteld en het Dienstencentrum heeft ons perfect begeleid bij de voorbereiding, de implementatie en de certificering van ISO 9001-2008.
Ook na de eerste externe audit, heeft het Dienstencentrum een positieve bijdrage geleverd aan de continuering van het kwaliteitszorgsysteem binnen het Mailingcentrum.
Voor bedrijven die hun ISO certificering willen behalen en middels dit systeem de organisatie continu willen verbeteren, is ondersteuning van het Dienstencentrum zeer zeker aan te raden.
Zij zijn een bekwame organisatie met een gedegen en gestructureerde aanpak en zorgen voor een op maat gemaakt systeem waar ieder bedrijf tot in lengte van dagen zijn voordeel mee kan doen.

Tonnis Warners
Kwaliteitscoördinator Mailingcentrum ING

 

LEAN

Door de inzet van de LEAN filosofie, gericht op het strak inrichten van de processen en een sterke(re) klantfocus, zijn wij nu in staat de kosten te reduceren en capaciteit vrij te spelen voor innovatie. Het Dienstencentrum heeft de Lean-filosofie integraal geïmplementeerd in de organisatie, waarbij de medewerkers actief zijn betrokken in dit proces. Hierdoor worden zowel productieprocessen als voorbereidings- en verkoopprocessen geoptimaliseerd.”

Frans-Theo Niemeijer

Directeur Posterama