Margreeth Colenbrander

E-mail: m.colenbrander@dienstencentrum.com

Ik heb een studie Nederlands Recht met specialisaties in het Privaatrecht en Sociaal recht voltooid. Sinds 1987 ben ik werkzaam als jurist bij het KVGO en later bij het Dienstencentrum. Ik beschik over kennis op het gebied van het arbeidsrecht en de specialistische grafische regelgeving zoals de Grafimedia CAO. Ik heb ruime ervaring met het begeleiden van reorganisaties en het procederen in individuele ontslagzaken en arbeidsgeschillen. Daardoor ben ik ook ervaren in het adviseren omtrent het opstellen van een reorganisatieplan of sociaal plan, het voeren van onderhandelingen met vakbond, advocatuur en andere rechtshulpverleners. Ik treed op als gemachtigde van ondernemers in procedures bij de kantonrechter in geval van ontslagzaken of arbeidsgeschillen en in procedures bij het UWV in geval van ontslagaanvragen. Daarnaast treed ik op als gemachtigde van werkgevers in bezwaar- en beroepsprocedures tegen het UWV en bij de Rechtbank.

Ik schrijf regelmatig columns in de PrintMatters en op diverse blogs (kijk hier) en geef voorts regelmatig workshops en lezingen over actuele arbeidsrechtelijke thema’s.

Daarnaast werk ik in projecten in het kader van duurzame inzetbaarheid van management en medewerkers. Onder andere in het onderzoeken van en adviseren over de ontwikkeling van taken, bevoegdheden en competenties van medewerkers en leiding binnen ondernemingen.