Lean webinar nummer 4

 

In 2020 werden we opeens verrast door het vele thuiswerken en bedrijven werden hard getroffen of moesten alle zeilen bijzetten. Voor iedereen heeft het effect gehad, want tussen de productie en kantoor kwam ook opeens een voelbare kloof. Die bescherming van productie merkten wij ook als adviesorganisatie; alles gebeurde op afstand.

Om toch ons steentje bij te blijven dragen aan de branche als adviesorgaan, gaven we in 2020 enkele webinars. Informatie over NOW en ook over Lean en voedselveiligheid.

 

In 2021 besloten we door te gaan met die succesvolle webinars. Er bleek veel behoefte te zijn aan informatie en hulp en zeker op zo’n efficiënte manier zonder reistijd en volledig kosteloos. Na de 5 tips tijdens corona vanuit Lean gezien, ontwikkelde ik dit jaar nog meer webinars over Lean; Lean is veranderen van gedrag en bijvoorbeeld; Lean werkplekoptimalisatie.

 

Nu is het tijd voor de 4e gratis Lean webinar; Poka Yoke.

13 September kun je kennis maken met Poka Yoke. Nee geen Japanse modegoeroe of mediamagnaat, maar Poka Yoke staat voor ‘foutbestendig’ of ‘foutpreventie’. In deze webinar gaan we in op het inrichten van het proces waarbij het maken van fouten en dus faalkosten bijna onmogelijk wordt gemaakt.

 

Hoewel Poka Yoke overal om ons heen is ingebed, staan we er nauwelijks bij stil. Het is zelfs zo, dat we sommige producten niet eens zouden kopen als Poka Yoke er niet in was verwerkt.

Toch passen we het nauwelijks toe binnen ons eigen werk. Tijd om daar verandering in aan te brengen.

 

Volg de Lean webinar op 13 september en kijk optimaliseer daarna je eigen processen om fouten te voorkomen.

Registreer je nu voor deze webinar of voor onze andere webinars in het najaar via dit formulier.

(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_OX9rQ_wFHYg_FaOaRtzm2PxXGikJAHd_vw3LR2kEZXIDbQ/viewform?usp=pp_url)

 

Tot online!

Anne Schneider

 
   « Meer Nieuws...