Bijeenkomst: Van techniek naar proces

Het Dienstencentrum en Dataline organiseren samen een bijeenkomst voor ondernemers in de creatieve industrie, met name gericht op de Grafimedia- en Sign bedrijven. Informatievoorziening, data analyses, deze termen worden vaak gebruikt en u doet er vast iets mee, maar zijn deze in uw bedrijf geïntegreerd, kunnen er conclusies uit de analyses worden getrokken? En, het belangrijkst, past u uw bedrijfsvoering hierop aan?

Zowel het Dienstencentrum als Dataline zien al geruime tijd dat er bij grafimedia bedrijven behoefte is om de interne samenwerking te optimaliseren en helpen bedrijven daarbij. Enerzijds door de mogelijkheden van de informatievoorziening, maar zeker ook door aandacht te hebben voor de mensen die met deze systemen moeten werken. Behoeften van klanten worden steeds complexer, niet zo zeer in het orderpakket, maar wel in de complexiteit van samenstelling en uitvoering. Van orders die ‘niets’ mogen kosten, naar online bestelportals naar volledige ‘ontzorging’ van communicatie producties. Het klantcontact neemt ook toe en dit moet worden gemanaged.  

Niet ieder bedrijf is in staat om het veranderproces van ‘ambachtelijke’ drukkerij naar proces gericht productiebedrijf in gang te zetten. Niet te vergeten, de mensen te motiveren en tegenslagen te verwerken.  Dataline kan u helpen vanuit haar expertise in informatievoorziening en data analyse en het Dienstencentrum vanuit bewustwording, advies en begeleiding van directie, management en medewerkers.

Bijeenkomst

Wanneer:          dinsdag 9 oktober 2018

Hoe laat:           16:00 – 19:00

Waar:                Boeingavenue 207 Schiphol-Rijk (Kantoor Dienstencentrum) 

De bijeenkomst bestaat uit verschillende informatieve mini-workshops om kennis en ervaringen van Dataline en het Dienstencentrum te delen. Zoals:

  • Businesscase ‘van ambacht naar proces industrie’ (Dataline)  Een businesscase op basis van geanalyseerde prestaties van een gemiddeld grafisch bedrijf. De businesscase zal laten zien welke veranderingen mogelijk zijn en welke invloed deze hebben op de bedrijfsprestaties.
  • Proces industrie zorgt voor een ‘ordermanagerloos’ proces en ook voor kansen voor de Ordermanager 2.0 (Dataline) Orders komen steeds vaker digitaal binnen en kunnen daardoor volledig geautomatiseerd verwerkt worden. Dat geeft ruimte aan ordermanagement en verkoop binnendienst voor upselling en klantverdieping. Dataline toont hoe MultiPress hierin een belangrijke rol speellt.
  • Ordermanager van de Toekomst (Dienstencentrum) Inzicht in de veranderende rol van de ordermanager en welke competenties ontwikkeld moeten worden om ook in de toekomst succesvol en onderscheidend te kunnen zijn. Op dit moment vindt er onderzoek plaats naar deze veranderingen in het Thrive-project. Kijk voor meer informatie op thriveproject.eu.
  • Persoonlijkheidsprofielen en teambuilding (Dienstencentrum) Wat zegt een persoonlijkheidsprofiel over mij en mijn team in het kader van functioneren en leidinggeven. 
  • Voorbeeld projecten en subsidies (Dienstencentrum) De Rijksoverheid heeft diverse stimuleringsfondsen om met medewerkers te werken aan inzetbaarheid bij veranderingsprocessen.

Meer informatie?

Bel dan met 020 5435688 of stuur een email. Klik op de link om in te schrijven: https://www.dataline.eu/nl-NL/van-techniek-naar-proces

 

 
   « Meer Nieuws...