Designthinking

Design Thinking is een methode, een manier van denken en werken om op een praktische en creatieve manier problemen op te lossen of nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Binnen ons project Thrive zijn nu leermiddelen ontwikkeld, waaronder onder andere over Design Thinking, voor mensen die binnen de creatieve industrie werken en zich verder willen ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld via onze Stivako-opleidingen waarin dit lesmateriaal wordt gebruikt zoals de Staf en Kaderopleiding.

Design Thinking bestaat uit meerdere essentiële ondernemersvaardigheden in een combinatie van empathie, creativiteit en rationaliteit om in behoeftes van gebruikers te voorzien en nieuwe waarde te creëren. Design Thinking is een creatief proces, dat, anders dan analytisch denken, vooral zorgt voor het generen van goede ideeën. Niet oordelen is erg belangrijk. Dit voorkomt de angst voor het maken van fouten en zorgt ervoor dat iedereen meedoet in het creëren van ideeën en eerste prototypes.
Ideaal voor productontwikkeling binnen onze sector. Binnenkort  start Stivako met een specifieke opleiding op dit vlak voor bedrijven incompany maar ook via open inschrijving! Maar u kunt ook via ons aan de slag binnen uw bedrijf. Neem even contact met ons op.

 
   « Meer Nieuws...