Demo CO2-voetafdruk berekeningen

Het Dienstencentrum is sinds de lancering van ClimateCalc aangewezen als het adviesbureau voor CO2-voetafdrukberekeningen. Een speciaal voor de branche ontwikkelde methodiek om een betrouwbare berekening te maken van de CO2-voetafdruk van een grafimedia of sign bedrijf. Hierbij wordt rekening gehouden met o.a. gasverbruik, energieverbruik, materiaal verbruik, afval, inkten en transport. Voor het materiaal geldt een specificering via papier-, substraat- of CEPI-profielen. Omdat het voor veel bedrijven onduidelijk is hoe de methode werkt en welke mogelijkheden er in ClimateCalc zitten heeft het Dienstencentrum een Demo-account aangemaakt. Deze Demo account kan door een Dienstencentrum adviseur gebruikt worden om bedrijven op maat uitleg te geven over ClimateCalc. Deze demo kan zowel online als op locatie worden gegeven mits er voldoende afstand gegarandeerd kan worden.

Demo CO2

Energie en CO2 zijn twee belangrijke onderwerpen die ondanks het corona-virus op de agenda van veel bedrijven staat. Het Dienstencentrum wil bedrijven helpen met een eerste aanzet naar CO2calculaties voor uw bedrijf.

CO2-voetafdrukberekeningen kúnnen onderscheidend zijn als u daar voldoende aandacht aan geeft naar uw klanten. Denk hierbij aan de vindbaarheid van Duurzaamheid op uw website, het vermelden van de mogelijkheden in gesprekken met uw klant en daarmee het duurzame imago van uw klant kan beïnvloeden door de inzet van CO2-voetafdrukberekening of het compenseren tot CO2-neutraal product.

De demo wordt gratis gegeven aan iedereen die interesse heeft in de mogelijkheden van CO2-voetafdrukberekeningen. Bedrijven die tijdens de demo direct bedrijfseigen gegevens ingevuld wil hebben en dus na de demo een CO2-voetafdruk verslag van het eigen bedrijf ontvangen, betalen € 250 voor het voetafdrukverslag. Bedrijven die zich vervolgens inschrijven voor ClimateCalc certificering en dus verder gaan met de CO2-voetafdrukberekeningen krijgen in het eerste jaar 50% van deze kosten (€125) terug in de vorm van korting op de certificering. Dit is een eenmalig aanbod tijdens de corona-lockdown en geldt tot 31 december 2020. Bedrijven kunnen hier hun voordeel mee doen door inzicht te krijgen in hun bedrijfseigen voetafdruk en de mogelijkheden van CO2-calculaties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ClimateCalc Basic om aan de hand van een select aantal parameters een 95% betrouwbare CO2-voetafdrukverslag te kunnen genereren.

Samen met een adviseur kunt u de demo van ClimateCalc doorlopen om vervolgens te brainstormen over de mogelijkheden en kansen voor uw bedrijf en uw klanten. Stuur een mail naar: info@dienstencentrum.com en wij plannen een demo voor u in.

 
   « Meer Nieuws...