Col-Creation in de schijnwerpers

Tijdens de vkgo-ledenvergadering van 11 februari jl. bij PROBO in Dokkum werden de eerste resultaten van het Erasmus+ project Col-Creation gepresenteerd aan ruim 40 deelnemers. Het doel van Col-Creation is om mensen binnen en buiten het bedrijf (in de keten) te leren om slim te gaan samenwerken. Tegenwoordig is co-creatie van producten en diensten steeds belangrijker om invulling te kunnen blijven geven aan snel veranderende klantbehoeften. Het Col-Creation-project levert lesmateriaal voor MKB-ers om hierin sterker te worden.

Samenwerken loont altijd. Simpelweg omdat je met meer personen meer verschillende invalshoeken krijgt om een vraag van de klant te tackelen. Het gevaar om altijd alles zelf te willen bedenken, leidt vaak tot dezelfde soorten oplossingen, terwijl de klantbehoefte blijft veranderen en dus een nieuwe aanpak verwacht. Juist door slim samenwerken maak je het voor je bedrijf mogelijk om met frisse oplossingen te komen, die je (potentiele) klanten zullen verassen. En daarmee investeer je in de continuiteit van je bedrijf.

In het nieuwe Erasmus+ project Col-Creation werken diverse specialisten samen in het ontwikkelen van een innovatief lesprogramma voor werkgevers en werknemers in het MKB, om hen stapsgewijs te trainen in het creatief aanvliegen van nieuwe behoeften van bedrijven. Het Dienstencentrum en Stivako zijn beiden betrokken als kennis- en opleidingsinstituut. Hoewel de inhoud van het lesmateriaal van hoog niveau wordt (Human Centered Design Thinking en Business Model Canvas), weten de ontwikkelaars deze op een zeer praktische manier te vertalen in praktisch toepasbaar materiaal. Hierdoor is de training Co-Creatie in de Creatieve Industrie voor iedereen bereikbaar. Dit jaar wordt het materiaal binnen Nederland getest, waarna Stivako de training in haar reguliere lesprogramma zal gaan opnemen en het Dienstencentrum maatwerkadvies gaat geven. Dit alles met als doel MKB-bedrijven in onze sector slagvaardiger te maken voor de toekomst.

Ook nieuwsgierig geworden? Zie voor meer informatie dit nieuwsartikel (weblink). Voor direct contact mail dan naar: p.tegel@dienstencentrum.com of bel het Dienstencentrum 020 – 5435688.

 

 
   « Meer Nieuws...