CO2 biedt kansen voor duurzaam communiceren!

CO2-voetafdruk is de manier om feitelijk aan te tonen hoe duurzaam een product is. In diverse branches zoals de automotive branche is de concurrentie op basis van de CO2 uitstoot al ingeburgerd. In de onze branche staat duurzaam communiceren ook op ieders agenda en op de agenda van veel klanten. Het berekenen van de CO2 voetafdruk van uw bedrijf en van een specifiek product is eenvoudig en biedt onderscheidend vermogen voor u én voor uw klant om aantoonbaar duurzaam te communiceren.

De klant kan op basis van de CO2-voetafdruk een keuze maken voor een drukkerij met de laagste voetafdruk of het afkopen van de CO2-voetafdruk tot een CO2 neutraal product. ClimateCalc is een Europees systeem, specifiek ontwikkeld voor de branche (conform geldende ISO normen) en sluit naadloos aan bij de dagelijkse praktijk én maakt specifieke productberekeningen tot in detail mogelijk.

ClimateCalc biedt 2 mogelijkheden voor het berekenen van de CO2-voetafdruk, te weten: Full en Basic. Het verschil tussen ClimateCalc Full en ClimateCalc Basic is dat de Basic versie op basis van een aantal aannames minder genuanceerd de CO2-voetafdruk berekend. Met ClimateCalc Basic zet u eenvoudig een stap naar CO2-voetafdrukberekeningen en kan uw klant aantoonbaar duurzaam communiceren met papier.

De eerste fase is het daadwerkelijk berekenen van uw bedrijfseigen CO2-voetafdruk. De tweede fase is het berekenen van de CO2-voetafdruk van een specifiek product. In beide fases is het van belang om te analyseren welke maatregelen genomen kunnen worden om de CO2-voetafdruk te verkleinen. De derde fase is het compenseren van de voetafdruk waar ú verantwoordelijk voor bent óf het aanbieden van compensatie van de order specifieke voetafdruk van de klant.

 
   « Meer Nieuws...