Betaal niet te veel, zorg voor schriftelijke arbeids-overeenkomsten!

Twee soorten WW-premie

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans, de WAB, in werking. Vanaf dat moment zijn er twee WW-premiepercentages: een hoge en een lage. Het verschil tussen de twee premies is 5%. De moeite waard dus om aandacht aan te besteden.

Wanneer geldt de lage WW-premie?

De werkgever betaalt de lage WW-premie voor werknemers die werkzaam zijn op basis van een vast contract, dat wil zeggen een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die geen oproepovereenkomst is. Op de loonstrook moet vermeld worden of er een schriftelijke arbeidsovereenkomst is. Dit moet ook in de loonaangifte worden aangegeven.

En de hoge WW-premie?

Die geldt voor alle flexibele dienstverbanden. Daaronder vallen bijvoorbeeld oproepkrachten, inclusief werknemers met een min/max of nuluren contract, maar ook werknemers die werkzaam zijn op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Geen schriftelijke arbeidsovereenkomst?

Het komt in de praktijk nogal eens voor dat werknemers in vaste dienst zijn, voor onbepaalde tijd dus, zonder schriftelijke arbeidsovereenkomst. Vooral als het gaat om werknemers met lange dienstverbanden. Dat kan allerlei reden hebben: er is nooit iets op schrift gesteld of de arbeidsovereenkomst is kwijtgeraakt na een verhuizing of per ongeluk door de versnipperaar gegaan.

Gevolg?

Als de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd niet op schrift staat, geldt de hoge WW-premie. Jammer en zonde van het geld.

Doe de check

Voorkom een boete en betaal niet te veel WW-premie. Check of alle arbeidsovereenkomsten met werknemers met een vast contract op schrift staan. En zet ze alsnog op papier als blijkt dat er één of meer ontbreken. Kan meteen een mooie aanleiding zijn om de ( mondelinge) afspraken van destijds om te zetten in een actuele versie!

Meer informatie of advies nodig?

Elke wet kent uitzonderingen en bijzondere regels. Dat geldt ook hier. Dit artikel bevat de hoofdregels. Bel 020- 5435688 of mail mij m.colenbrander@dienstencentrum.com voor meer informatie of advies over het op schrift zetten van arbeidsovereenkomsten.

 
   « Meer Nieuws...