Bescherm je bedrijf tegen onzichtbare cyberdreigingen

Hoe zit het met de bescherming van uw bedrijf? Het is van belang dat digitale insluipers (hackers) geen toegang krijgen tot uw systeem met alles wat daar me samenhangt. Is uw data of die van uw klanten die aan u is toevertrouwd, voldoende afgeschermd? En hoe voorkomt u het risico van een datalek of hack? We geven u zes tips om uw (digitale) onderneming te beschermen.
Hackers kunnen grote nadelige schade brengen aan uw onderneming. Een hacker kan zich bijvoorbeeld een lange tijd binnen uw bedrijf manifesteren zonder opgemerkt te worden. Dit geeft enerzijds tijd om uw belangrijke IT-systemen in kaart te brengen en zich te richten op uw belangrijkste bezit, waardoor de bedrijfscontinuïteit in gevaar kan komen. Anderzijds kunnen persoonsgegevens van medewerkers worden gelekt of uw klantgegevens worden verkocht aan de concurrent. Dit zijn scenario`s waar u niet op zit te wachten.

Zodra hackers opgemerkt worden binnen het bedrijfsnetwerk, is er sprake van een incident. Dit soort incidenten hebben nadelige gevolgen en dan moet u snel kunnen handelen om schade te beperken. Mogelijke gevolgen zijn het betalen van duizenden euro’s losgeld om data terug te krijgen. Of zelfs erger, de data is niet meer terug te krijgen. Is uw onderneming voldoende (digitaal) beveiligd?

Gevolgen cyberincident
Een data security incident heeft grote gevolgen voor uw bedrijf. De zes belangrijkste risico‘s van een data security incident voor uw onderneming zijn:

  • Geen toegang tot uw IT-systemen en data. Dit verstoort direct uw bedrijfsvoering en vormt een bedreiging voor uw de continuïteit van uw onderneming.
  • De managementtijd die gemoeid is met het oplossen van een incident.
  • Verlies van bedrijfsgevoelige en/of bedrijfskritische informatie.
  • Boetes door de schending van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
  • Reputatieschade.
  • Hoge kosten bij reactie op een incident en het herstel en of verbeteren van de beveiliging van uw systemen.

Zorg dat uw systemen goed beveiligd zijn. Indien u twijfelt, neem dan contact met ons op en laat Peter Huisman, onze data security adviseur een keertje langskomen.Bel 020 5435688 voor een afspraak.

 
   « Meer Nieuws...